27/6 -07 Regn, regn, regn

hej alla,

imorse när jag vaknade var klockan 8.30. ooops, ska vara på jobbet 9.00! Så det blev stressen, kastade på mig lite kläder som låg framme, kastade i mig lite yoghurt, för jag tänkte att jag var tvungen att äta någonting eftersom jag inte äter på jobbet, och sen cyklade jag iväg i spöregn till jobbet. var i omklädningsrummen prick nio, och på plats fem över nio! inte illa! Mitt hår var jätteblött, likaså jeansen och jackan. Tänkte att de skulle torka i skåpet under dagen, men tji fick jag! för klockan två när jag slutade fick jag dra på mig blöta och leriga jeans. BLÄ! jackan var fuktig den också.

Jag och Frida skulle egentligen ha gått på jamtli idag, men bestämde oss för att göra det imorgon istället. Så när jag kom hem bytte jag om, åt lite, kollade på tv och sådär. Det är ungefär vad jag har gjort ikväll, men ganska skönt ändå.

I helgen blir det kanske en tripp till Sundsvall om jag lyckas få loss några pengar. Annars kanske jag kikar ner hos Carrol och kollar in hennes nya lägenhet? Fast det blir det ju förstås tillfälle för senare också..

Men nu måste jag verkligen sova.

hej då allahopa everybody!


image6

(har även hittat världens finaste skor, pax på dom röda!)


24/6 -07 Tråkig dag

hej,

idag känner jag mig bara allmänt nere. Kanske beror det på att den blåa himlen är täckt utav stora vit/gråa moln, kanske beror det på att jag har sjukt tråkigt, kanske beror det på annat. Ingenting är roligt. Jag borde väl göra något, men det orkar jag inte heller. Är helt ointresserad av allting.
Det känns jobbigt att det är 4 veckor kvar att jobba, jag har inte lyckats varva ner sedan skolan tog slut. Ibland (när jag är väldigt trött) blir jag nästan panikslagen och börjar fundera på om det är något skolarbete som ska in.
Men men, när dessa veckor är över så kommer jag ju få pengar, något som jag absolut inte har nu. Skulle vilja handla upp alla pengar på skor och kläder och massa onödigt krafs.
Vilket I-landsproblem.

Försöker spana in lite snygga kläder. på asos.com har dom ju förstås massa snygga saker, men jobbigt att beställa.. kläderna sitter ju som skit iallafall så. bläää


hej då

23/6 -07 Midsommar och Midsommardagen

hej alla

Min midsommarafton såg ut som så att jag följde med MaPa och anna till våra kompisar som bor en bit bort. Det bjöds på asgod mat och det var bara trevligt. :) Klart det hade varit kul att dricka och festa, men man ska ju ta det lugnt ibland också? Dessutom var jag inte så pepp på det.

Större delen av kvällen satt jag bara där ute och lyssnade på vad dom vuxna pratade om. Sedan gick jag och Anna in för att kolla lite på Anders och Måns som tydligen har börjat sändas igen! HAHAHA, alltså jag älskar Anders och Måns! Vilka män! Dom gör allting roligt och jag skrattar åt allting som dom gör.

Senare på kvällen drog Anna till sina vänner, och det hade även våra kompisars barn, Kim och Mille gjort. Så jag var den enda under 40 år som var kvar, (förutom John men han kollade på tv.) Men det var ganska kul ändå. Satt och lyssnade på Galenskaparna och After Shave, och mamma skrattade så mycket så hon grät. Lilla mamma, det gör hon alltid. :p

Men sen så gick jag hem. Under kvällen hade alla suttit och pratat om "Oh Brother Where Are Thou?" så jag var väldigt sugen på att kolla på den. TYVÄRR, så när jag kom hem så skulle ju xboxen krångla. Det är så att ibland så är allting bara svartvitt, och det är ju inte så kul att kolla på. Så jag startade om allting säkert 10 ggr, men ingenting hände. Så då blev jag arg och kollade på Jay Leno Show istället. Men det var tråkigt, så då blev det datorn.

Vet inte hur, men plötsligt så var klockan 03.30, och det kändes som om det kaaaanske var dags att sova. Så jag somnade, och vaknade 10 timmar senare, 13.30, gick upp och åt frukost, och nu sitter jag här.

Strax ska jag ut i det fina vädret i något som liknar en bikini och få lite solbränna. Lyckades fixa lite igår. Men senare idag så ska vi iväg till Andersön och då blir det bad och gott fika! :) Har inte badat sen nationaldagen, så nu ska det bli kul!
Egentligen älskar jag att bada, men med mina komplex.. Huvva.

Jaja, nu får det räcka för en tag.

image5

Bilden är tagen på Klyppingen i Stockholms skärgård, där vi har våran stuga. Det är sommar för mig! Tyvärr kommer jag kanske inte ta mig ner dit i sommar :(

Tack för mig, hej då!

Hjälp!

Föresten, glömde skriva en sak. Jag är jättetrött på designen som finns här på blogg.se och vill ha hjälp med hur man kan fixa en egen! jag vet inte hur man gör :(
Någon snäll själ som vill hjälpa?

21/6 -07 Sommarjobb!

hallå!

nu tänkte jag faktiskt berätta lite om mitt sommarjobb. Jag jobbar på lasarettet i Östersund, avd. Centraloperation.
Min dag i allén (där alla operationssalar ligger):

9:00 : Kommer till lasarettet och byter om till OP-kläder, gröna byxor och grön tröja. Tar på mig mina fina röda gummitofflor och sätter på mig en grön mössa så jag ser ut som en svamp. Det enda man kan se är mina onoppade ögonbryn.. ouch..

9:15 : Går runt och kollar om det är något som behöver fyllas på, bl.a i tvättslussarna, där kirurger, sköterskor, narkosläkare m.fl tvättar och spritar händerna före en operation, eller om de har varit i kontakt med något annat smutsigt, eller haft på sig handskar. Alltså, man tvättar och spritar händerna, ungefär, hela tiden. När jag säger sprita så menar jag att man smörjer in händerna med sprit (ej drickbar) som gör att man blir helt fri från smuts/bakterier. Vi feriepraktikanter ska också sprita händerna ofta.

9:30 : Om en operation har avslutats, har sköterskorna packat ner skräp i soppåsar och lagt saker som ska ner till Sterilcentralen, för att steriliseras, på en vagn. Jag ställer in en ny vagn i Avvecklingsrummet, alltså rummet man går ut från operationssalen, och tar sedan hand om den gamla vagnen. Sorterar allt skräp, skickar sedan ner vagnen med hissen ner till Sterilcentralen. Denna uppgift gör jag då operationer avslutas.

12:00 : Dessa uppgifter har jag hållt på med hela dagen, nu tar jag en kort fikapaus. Efter fikapausen håller jag på med samma saker. Ibland kanske jag får följa med någon annan för att lämna prover t.ex.

14:00 : Slutar jobba. Kastar jobbkläderna i en vagn avsedd för smutskläder, tar på mig mina egna och går hem!

Jag trivs bra på C-OP, alla är jättetrevliga och man känner sig verkligen välkommen. Har ännu bara varit med på en operation, men det kommer flera. :)

Ska jobba här till den 20 juli, sista veckan är jag anställd av chefen på avdelningen för att vi ska hjälpa till med de nya feriearbetarna. Det kommer nog bli kul :)

Ledig imorgon! YES! har varit helt sjukt trött i veckan, jobbet tar på krafterna. Det är så himla mycket information som ska in i huvudet första veckan. Har haft en handledare tills nu, men framöver ska jag klara mig själv! Men det ska nog inte vara några problem.. Har även haft på mig sökaren idag, vilket innebär att om dom ringer till sökaren så ska jag gå till salen där de ringer ifrån och fråga vad de behöver. Men den ringde aldrig, vilket var bra för jag förstod inte riktigt hur jag skulle göra med den :S

Men nu ska jag nog läsa klart en bok jag läser, Vattenmelonen av Marian Keyes. Den är väldigt bra, läs den!

Glad midsommar!

/sara

13/6 -07 Snart slut

hej alla fans,

ettan lider mot sitt slut, jag måste säga att det har varit ett berg-och-dal-bane-år. Nu på slutet har det varit lite kämpigt, allting ska göras klart, kurser tar slut, så stress har det inte fattats! men allting verkar lösa sig till slut. är inte riktigt nöjd med min insats, men både jag och victor har ju kommit överens om att i tvåan, det är då det gäller. då ger vi gärnet! och det ska jag fan göra. jag längtar till tvåan, det kommer nog bli mycket roligare. ingen geografi och ingen naturkunskap :) LYCKA!

Även så att idag fyller världens bästa Josefin år! 17 hela år! Grattis grattis! <3

också ville jag bara tilläga att jag äntligen har skrivit upp mig på donationsregistret! Alltså, att efter sin död, så är man villig att donera organ. detta är någonting jag tror väldigt starkt på, och idag när jag pratade med pappa om det, så sa han en bra sak,
"om man själv skulle kunna tänka sig att ta emot ett organ, eller om ens barn någon gång skulle vara i behov av nya organ, så tror jag att man då måste kunna ge själv också."
hoppas ni förstod vad han menade där. han är ju så klok pappsen.

jaja, nu ska jag återgå till att plugga matte. har matteprov imorgon, och klarar jag det klarar jag kursen :) och det kommer nog inte vara några problem!

tack och hej!

/sara

RSS 2.0